Előrehozott izolációban

Vagy előzetesben, mindegy! Hallgatom megrökönyödve, hogy ecsetelik a Digi-n, hogy a 65 év fölöttieket el kell szigetelni nem tudom hova, a 40 év fölöttieket fertőtlenítő kocsiban szállítják majd a munkahelyükre, ezek amolyan szükségállapot utáni intézkedések lennének, amelyeket a Matei Bals intézet menedzsere javasol. Az egészségügyi miniszter, Nelutu Tátaru meg is cáfolta, hogy előbbivel nem ért egyet, mármint az idősek kiszakítását a családi környezetből. Még szép! Lassan már Antony Burgess regénye válik valóra, a Gépnarancs, vagy Mechanikai Narancs, úgy rémlik ott üldözték az idős embereket. Aki öreg volt, arra már nem volt szüksége a társadalomnak, halhatott meg, ki lehetett nyírni! Mint ahogy az eszkimóknál régen, akik önként vállalták az elvonulást, ha már képtelenek voltak magukat ellátni. Sokan emlegetik az új világrendet, amit már jóval korábban megjósoltak, ki az igazi vezetője a világnak? az illuminátusok? ez vajon csak a parajonás elmék szüleménye, vagy azoké, akik félre akarják vezetni a világot? Sok ilyen jellegű videót kaptam messengeren az utóbbi időben. Hogy ők, a világurak hozták létre a szocializmust is, és globális világdiktatúra a cél azzal, ami most történik, biometrikus ID-nk lesz, amelyek aztán emberi jogaink korlátozásához vezetnek, gazdasággyilkosok ténykednek, bábkormányok működnek, 90 óta nálunk csak ilyenek voltak, tönkretették az iparunkat, gyárainkat, jön a new age vallás, mindenkinek ateistának kell lennie, mert ha nem hiszel semmiben, könnyen manipulálható vagy, hamar meginog az olyan ember, aki nem tud hinni, csippet ültetnek belénk, stb. Mindent megnéztem, meghallgattam, most jött el, amit már József Attila is látott ezelőtt száz évvel, és mi nem láttunk, mert kapáltunk! De persze minden zseni csak szkizofrén volt, dehogy volt látnok, és minden csak puszta véletlen! A film cselekménye kitalált történeten alapul… mindennemű egyezésük a valósággal csupán a véletlen műve.

Meggycsemetéim, illetve kicsirázott meggymagvaim

Így hőbörögtem magamban, és bosszantott, hogy senki nem látja mi folyik, hogy mi, magyarok, mindig csak a kisded játékainkkal vagyunk elfoglalva, gyűlölködünk, ócsároljuk egymást, miközben a Matei Bals menedzsere elkülönítőbe akarja zárni az öregjeinket, a 65 éven fölöttieket, és a 40 és 65 év közöttiek sem úsznák meg, mármint én sem, engem is elzárnának a 40 éven aluliaktól, jelen esetben Lacitól. Most tényleg annak jó, aki tanyán lakik, vagy barlangba vonult, és remeteéletet él! Így puffogtam egész délelőtt, aztán jött a jóságos, német higgadtsággal megáldott elnökünk, és kijelentette, hogy erről szó sincs, nem viszik gettóba az öregeket. Lenyugodtam, és kimentem veteményezni. Mert Voltaire is megmondta 250 évvel ezelőtt, Candide révén, hogy kertészkedjünk! És szerény véleményem szerint, ennél azóta sem tanácsoltak jobbat! Nem számít, hogy egy négyzetméteren vagy tízen kezded el, a lényeg, hogy kezdj el matatni, és mindjárt másképpen rendeződik el az új világrend a fejedben! Csak azt hiszem, ezzel is úgy van, mint az olvasással, hogy aki nem szeret olvasni, az mind lehet időmilliomos, mert akkor sem fogja elkezdeni, ha egy Teleki könyvtárnyi kötet is állna rendelkezésére. Higyjétek el, kertészkedni könnyebb, mint az olvasást megszokni felnőtt fejjel! Hatodikos koromban egy paszulyszemet ültettem egy virágcserépbe, és télen az ablakban elkezdett virágozni. Akkora örömöt szerzett, hogy még ma is ugyanúgy ujjong a lelkem, ha rágondolok. Szóval, nem a méret a fontos ebben az esetben sem! És itt a nagy lehetőség a bonzájjal való kísérletezésre, minifát ültetni! Én most próbálkozom a meggyhajtássokkal. Nagyon sok van, több tíz, szívesen elajándékozok belőlük, csak kérjétek! Olyan édesek, és ahogy kicsiráznak a magból, az maga a csoda, mintha ultrahangon néznénk egy kisbébit fejlődni az anyukája hasában. Hosszú idő kellett elteljen, amíg én is megtanultam örülni az apró dolgoknak, de ha sikerül átbilleni, utána már olyan szép az élet!

Egy külföldön élő barátom megtiltotta itthonmaradt szüleinek, hogy tévét nézzenek, kénytelen voltam egyetérteni vele. Én is megspórolhattam volna ezt az előrehozott izolációt, ahogy Laci nevezi, és tudjátok, hogy ő mire érti? Hát a temetőre! Előbb elszigetelnek, aztán bánatodban el is patkolhatsz, annál kevesebb terhet rósz az állami költségvetésre! De ne lássuk ilyen sötéten a jelent! A legrombolóbb hatása az immunrendszerre az aggodalomnak meg a szorongásnak van. Szerintem. Ha azt akarod, hogy megbetegedj, akkor csak fogj neki aggodalmaskodni! No meg a pánikszerű kézmosás, és fertőtlenítés sem hiszem, hogy túl jót tenne az egészségnek. Főleg, ha kézfertőtlenítés után ösztönszerűen megdörzsöljük a szemünket, ahogy én legutóbb a rádiónál tettem, aztán egész végig könnyeztem, alig láttam a munkám végezni.

Humorosan akarom zárni a naplójegyzetem, mert egy kedves kollegám ma szólt, hogy alig várja, elolvassa, és szórakozzon rajta, amikor hajnali 5-kor felkel, olyat írjak, hogy jól induljon a napja! Szóval a mosógép után most a hűtőszekrényünk is vacakol. Olyan, mint a hazai korházak, ahova azért mész, hogy megbetegedj! Mert egyesek úgy vélik, Romániában jobban félnek a korházaktól, mint a vírustól. Ebbe a mi hűtőnkbe is, ha valamit beleteszek, félő, hogy “garantáltan” elromlik! Jobban megáll nálunk a kaja, ha a konyhaszekrény tetején hagyjuk! Most pedig kedves kollega-barátomat idézem: Nem kell hozzászólni mindenhez, még ha azt is írja ott a neved mellett, hogy Szólj hozzá!, és nem kell elárulni a világnak, hogy mi jár a fejedben, még akkor sem, ha minden alkalommal erre búzdít a közösségi oldalad! Lehet én is most filozófus maradtam volna, ha mindezeket a fejemben forgó gondolatokat nem osztom meg veletek!

Ekkora murok termett a kiskertemben, tavalyi 🙂

3 thoughts on “Előrehozott izolációban

 1. elindulni

  A kertészkedés tényleg megnyugtat, mindegy hány negyzetmetered van. Látod, én a teraszomon ültettem virágot, ápolom őket. Ha van még meggy hajtásod…. szívesen elfogadom 🌱🍃

  Like

  Reply
  1. ludasmanyi Post author

   Már kiválasztottam neked egyet cserepestől! Vagyis kettő van benne, aztán nem tudom milyen bonzáj lesz belőle, szeretni kell főleg, s gondozni 🙂

   Like

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s