Az utolsó csepp tisztavíz

Most tanultam meg, hogy van ilyen, hogy kávépárna, ki is próbáltam, de nem tudtam, főzni kell, vagy csak a forróvizet rátölteni? Hát kiderült, hogy előbbi, mert utóbbiból kávétea lett. Nekem majdnem mindkettő megfelel, mert pont ilyen lájtos kávéra van szükségem. A kicsicica megtanult póráz nélkül is kinn járni az udvaron. Azt úgy kell csinálni, hogy felmászik a fára, leesik, fennakad a pórázon, ami persze a hámra van csatolva, nem a nyakára, és addig fickándozik, amíg kifickándozza magát belőle, leugrik, és beszalad a teraszra. Na innen már simán megy az idomítás: egyet tapsolok, azt jelenti, vissza a teraszra, többet tapsolok és erélyesen, azt jelenti, befelé a házba, a nappali ablakán keresztül! Ajánlom más cicásoknak is a módszert!

A madáretetőt is meg szokta látogatni, de a verebek és cinegék okosabbak nála, és természetesen csak felügyelettel tartózkodik kinn, hogy kárt ne tegyünk a madárvilágban.

Most mindenféléről írok, hogy kerüljem a témákat, amelyek fejfájást okoznak. Például az óraátállítás! Van ennél fajsúlyosabb is, de maradjunk egyyelőre csak ennél a látszatra banális ügynél. Miért etettek tavaly azzal, hogy az lesz az utolsó, és idén már többet nem viszik előre az órát?? Mert vannak érzékeny emberek, akiknek egy órával hamarabb kelni, igenis nagyfokú stresszt okoz, és igenis megviseli az idegrendszerüket. És nem elhangzott már tavaly is, hogy gazdaságilag nem kifizetődő, az, amit eredetileg ennek érdekében, vagyis a hatékonyság érdekében gondoltak ki?! Ha így van, miért nem hagyják már abba ezt a húzd meg, ereszd meg játékot? És akkor felmerül bennem a gyanu, hogy végtére, lehet nem is erre született ez a döntés, hanem valójában arra, hogy az embereket összezavarják! És ha csak tíz százaléka az embereknek lesz ettől nyugtalan, és nem tud elaludni napokig, arra gondolva, hogy egy órával hamarabb csörög reggel az órája (én is ebbe a kategóriába tartozom!!), akkor már elérték a céljukat! Aztán az ilyen szorongó személy egy hét után elmegy a háziorvoshoz, felirat egy altatót, és már el is kezdődött a személyes kálváriája. És a gyógyszeripar nyert egy újabb pácienst, hosszútávra! Mert onnan már nincs visszaút, tudjuk, hogy az altatók függőséget okoznak, és leszokni róluk nagyon nehéz, és nem is tudom hova vezet, ha egyszer rászokunk. Mind erősebb és erősebb altatóra lesz szükség, mint a drogosok vagy az alkoholisták esetében az adagot növelni kell, hogy a kívánt hatás jelentkezzen.

Ez a kaktuszféle tudja, hogy mindig január végén kell nyíljon, a belső biológiai órája óramű pontossággal működik, mint a karácsonyi kaktuszé.

Mindenki csúfot űz azokból, akik félnek az 5G-től, hogy másról ne beszéljünk most. És azt is felhozták ennek kapcsán, hogy bezzeg a villanyhálózatok kiépítésekor is tiltakoztak egyesek, attól is féltek anno, és milyen nevetséges most erről beszélni!! Haha! Csak elfelejtjük, hogy a magasfeszültségű hálózat alatt lakni nem valami szerencsés (film is volt erről), és a trafó közelében sem! Persze, tudjuk, mindig az adag, a mennyiség az, ami meghatározó, egy bizonyos szint fölött lehet káros a hatás, mert kicsi adagban elviseli az ember, de kérdés, hogy meddig? És a tévé és a számítógép sugárzása sincs túlságosan jótékony befolyással az emberi szervezetre, eléggé ronthat az alvás minőségén, álmatlansághoz vezethet. Milyen jól aludhattak a középkorban! Drága volt a gyertya is, korán lefeküdtek, nem volt wifi, hát beszélgettek, stb-t csináltak. 😀 Mobiltelefon … megfigyeltem, hogy amióta a messengert, az instant levelezést kitalálták, mennyire neurotikusak lettünk. Legalábbis én, nem akarok más nevében nyilatkozni. Ülök nyugisan a kanapén, s jelez a telóm, üzenet jött, megnézem, válaszolok, két perc múlva megint felhangzik az a tipikus, jólfelismerhető hangjelzés, amire azonnal de rögtön reagálni kell. Már a filmekben is utálom, odajutottam, ha csörög a telefon, vagy a filmhős sms-t kap, összerezzenek a telefonhangra! De ezt a negatív hatást legalább hivatalosan is elismerik. 😀

Ahol mindig 5 óra van! Tea time 😀

És lenne egy csomó kérdésem: miért kell klórt adagolni a csapvízbe, ha a víztisztítóállomás olyan, mint a patika, és a vezetékesvízzel minden rendben van!? Egy szakember szerint, akivel ma interjúztam, a víz minősége egyre romlik és ez a tendencia megmarad a közeljövőben is, 50 év múlva várhatóan nagyon sokba kerül majd a tisztavíz, ami elvileg ingyenes kéne, hogy legyen, hisz a természet ajándéka. És szerinte nem okés, hogy az a víz, amivel a budit lehúzzuk, tulajdonképpen ivóvíz (persze csak akkor okés, ha a kutya a vécékagylóból szokott inni 😀)! Külön kéne választani a két dolgot, és akkor nem kerülne annyiba a víztisztítás. S a palackozott vízben olyan mikroelemek vannak, amelyek azért felelősek, hogy az ne kotlósodjon meg. Tegyünk csak egyszerű kútvizet vagy forrásvizet egy műanyag palackba, és nézzük meg egy hónap múlva, meg tudjuk inni? Persze, értem én, hogy hermetikusan lezárják a palackot a gyárban, meg minden, de akkor is, miért nem olyan ízű az a borvíz, mint amilyent a székelyföldi borvízkutaknál iszunk? Túl sok bugyuta kérdés! Én vagyok a hülye, hogy mindent megkérdőjelezek, tudom. 😀

Csirketáp, utasítás, lennebb elmagyarázom azon blogolvasóknak, akik nem beszélik a román nyelvet!

Szombaton a víz világnapja kapcsán elhangzik majd az interjúm a Marosvásárhelyi Rádióban, eléggé rossz volt a vonal, de próbáltam technikailag felsegíteni a minőségét. Nem én mondom a súlyos tényeket, hanem a szakember, a biológus. Azt is tisztázzuk, hogy a Nyárádmentén a folyó szabályozása apasztotta el a kutakat! Mert ha a folyó nem tud kiönteni a medréből, akkor a víz mélyebbre hatol, és ettől a talajvíz is lejjebb ereszkedik, alsóbb rétegekbe, és így a kutak, amelyek talajvízből táplálkoznak, szépen kiapadnak. S az emberek nem értik, hogy miért. Nem önt ki többet a folyó a medréből, de annak is ára van! Mint az altatószedésnek, gyorsan elalszol, de másnap jó kába vagy egész áldott nap! Hosszútávon pedig a következmények beláthatatlanok.

S hogy a kávépárnához visszatérjek, azt tanácsolják a tea-szakértők, ha lehet ömlesztett teát fogyasszunk, s ne zacskós teát, mert a zacskót fehérítik, és az is káros a szervezetre, hosszú távon. Erről hivatalos cikk is volt. Nem konteó. Gondolom, ez áll fenn a párnás kávé esetében is. És akkor végezetül még két buta kérdés: ha a fluor nem ártalmas, ahogy a szegény összeesküvéselmélethívők tartják, akkor miért írja a fogkrém tubusán, hogy lehetőleg igyekezzünk minél kevesebbet lenyelni a fogpasztából? És a csirketápon nőtt csirkét nem ajánlatos levágni, csak ha előtte megvontuk tőle a génmódosított szóját tartalmazó tápot, legalább 5 napig? Most szereztem én is erről tudomást, amióta majorságot “tartok” 😀 Eszméletlen, mi?

Hát ezek után mindenkinek jóegészséget kívánok! Fogyasszanak pulykát, az legalább nem kapott növekedési hormont, és folyami halat, mert azt nem gyógyszerezik, mint a medencékben összezsúfolt társaikat! Eléggé ingerült vagyok, keveset aludtam, korán felkeltettek a tápos csirkéim, és most hallottam az “utolsó” óraátállításról, ami a tavalyi “utolsó” óraátállítás után következik, és ez volt az utolsó csepp a poharamban 🤣 😂🤣

Két éve Salzburgban, látszik rajtam a mobilozás kártékony hatása 🤣

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s