A jó dolgokról

Szerencsére vannak jó dolgok is az életben. Még az enyémben is! Az egyik az, hogy ma reggel tündérmesevilágra ébredtünk. A család apraja-nagyja, a cicák kivételével, nagyon élvezték. Szeplőtelen Cicamicát* különben azzal szoktuk ijesztgetni, hogy Teszlek ki a hóra! S ettől a fenyegetéstől nagyon meg szokott ám ijedni, képzelhetitek! A kutyák hancuroztak, a verebek az etetőben tömörültek, verték le egymást, a szemközti szomszéd öreg fáján egy macskabagoly “nyávogott”, hátul a mezőn egy termetes, szürke macskaféle lopakodott végig, a nagy hóban alig bírt haladni, olyan vadmacskaszerűnek tűnt, de biztos nem volt az!

A verebek megszállták az etetőt, cinegék is szoktak jönni, és egy vörösbegy is, később. De a verebek az elsők. A cinegék dél körül jönnek, a vörösbegy (egyedül van mindig) fél 3 és fél 4 között. Beosztották egymás közt!

Ilyenkor mindig azt érzem, igazolást nyer számomra, hogy igenis vannak csodák! A tél beköszönte mellett, a másik csoda a naptár. Egy régebbi blogomban említettem, hogy gyűjtöm a régi naptárakat, és amikor ráeszméltem, hogy a lányom szülinapja ismét vasárnapra esik, akkor döbbentem rá, hogy elő kell keresnem egy 88-as naptárt, mert az egyezni fog az idei évvel. Mégiscsak van gyakorlati haszna az ilyen ízlésficamos hobbiknak. Eddig ez sose tudatosult bennem, hogy időnként az évek ismétlődnek. 2021 pedig megegyezik a 71-es évvel is, amikor a hugom született, és a 93-assal is, amikor a rádióhoz kerültem. 93-as naptáram is került, gyorsan beragasztottam egy 2019-2020-as határidőnaplóba, nekem ilyet vett idénre Laci, mert ő mindig mindent elnéz. Ha nála adnám ki a könyvem, eléggé gondban lennék! Vicc volt!🤣 Könyvet se tervezek kiadni a közeljövőben, és ha mégis, kiadóként csakis ő jöhetne szóba! Amíg le nem ordítja a fejem! 😀

Ez a hugom régi határidőnaplója, ő pedig az apánktól kobozta el, mert eredetileg az ő neve szerepelt rajta. Akkor is voltak agendák, eszméletlen. S beírom a keresőbe, hogy lássam, használható-e az agenda szó magyarul, s mit dob ki? Atyaisten! Agenda 21: terv az emberiség 95%-nak kiirtására 2030-ig 😀 Még jó, hogy nincs 2021-es agendám! A cikket különben 2017 március 11-dikén írták! Mindig is tudtam, hogy a 11-es egy félelmetes szám! 211-es volt a sorszámom, amikor nem jutottam be az egyetemre 🤣 Különben innen az a tévhit, hogy az emberiség létszámát le akarják csökkenteni 500 millióra, vagy valami ilyesmi, be van vésve a Georgia Guidestones-nak nevezett emlékmű falába.

De tényleg nincs, még egy kis kézi naptáram se! Semmi. Idén nem vettünk, nem volt rá alkalom, nem voltak rendezvények, könyvvásár, ahol ilyen kis reklámnaptárakat osztogattak volna. Még a rádió sem csináltatott, feltételezem, mert nem volt hol szórni! Ez az első év, azt hiszem, amikor totál naptár nélkül kezdtem el az új esztendőt. És mit ad Isten! Három naptáram is van, a 71-es, a 88-as és a 93-as! És a neten, ahol minden megtalálható, most bukkantam rá, hogy van “Azonos naptári évek” oldal, ahol megtudhatod, hogy a 2021-es év a 2027-essel is azonos lesz, ha még megérjük! Tehát, aki már megvette, tegye félre, 6 év múlva újrahasznosíthatja! Sajnos, a táblázat csak 1900-tól számítja ki az egyezést, ezért nem tudom, hogy az én 1895-ös építész naptáram vajon melyik évben lesz megint érvényes? Majd kell figyeljem, mikor kezdődik az újév kedden, Boldogasszony havában. Azt hiszem, nemsokára! Ebben az egyházi ünnepek is szépen fel vannak tüntetve, felekezetekre lebontva! Ha jól számolok, akkor ez az azonosság 2024-ben következik be. Vagy közben lesz egy szökőév is? Semmit nem tudok, olyan együgyű vagyok!

Laci hazajött a szupermarketből ámuldozva, hogy nézzem meg, milyen plakátot tettek ki! Hogy ő még sose látta, hogy ezt kiírták volna valahova is, s főleg ilyen nagyban, és persze, a kétnyelvűség mellőzésével, mert miért is ne? A magyarok nyugodtan megehetik a citrom héját is!

Az agyam egyből beindult: “Nyavalyások, féltek az oltástól, né mi van a citrom hajában!! Ha eddig nem tudtátok volna! Ezt emésszétek meg!” – most a menedzser fejével próbáltam gondolkodni, vagy a felettese felettesének a fejével, aki ezt elrendelte. S egy kis kétnyelvűség is fellelhető a plakáton, mert az infót szándékosan beszakították, hogy ékezet is legyen, meg nem is az ó betün. Milyen ötletes! Vagy talán Laci szakította volna be, vagy inkább le akarta tépni, hogy hazahozza, hogy a saját szememmel lássam, s rajtakapták?! Milyen hülye vagyok, még elültetem itt a gyanakvást a rend őreiben! Aztán nézhetjük magunkat!

Mind csak jó dolgokról számoltam be, nem igaz? Jó dolog újrahasznosítani, jó dolog informálódni a citromfélék természetéről, az amerikai Stonehenge-ről … Szegény nagymamám, ha élne, mit reszelne most le, s tenne el cukorral befőttes üvegben, hogy majd a süteményre rászórja vagy a tésztájába belekeverje?

By Dina Eric – https://www.flickr.com/photos/viryakala/15396415432/in/album-72157647773659459/, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=68014417 Felhívja a figyelmemet a wikipédia, hogy így kell feltűntessem a fotó szerzőjét. Tiszteletben tartom, Isten ments, hogy még ebbe is belekössön valaki! Valahogy a másik Stonehenge, az angliai nekem sokkal jobban tetszik! Bár még nem jártam ott, s lehet nem is lesz már rá alkalmam! Ez olyan hátborzongató, olyan, mint a monolit, ami a 2001-es Űrodüsszeia filmben lepottyan az égből (2001 – hol van az már! s a tavalyi hó!), csak ebből kettő s fél van. Hát még, ha figyelembe vesszük a rávésett, enyhén nyugtalanító apokaliptikus üzenetet! Azt a hülye konteót! 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s