Megjött a tél!

Már éppen arról készültem újabb blogot írni, hogy milyen cudar a világ, hogy megkörnyékeztek messengeren, hogy nem akarok-e több pénzt keresni és gazdagabb lenni (innen üzenem, hogy NEM, én elégedett vagyok azzal, amim van, nem vágyom többre, csak harmóniára és egészségre! Persze, kéne szép új fürdőszobabútor (és nem csak), meg rendezett udvar, mindennel együtt, ami ezzel jár, és rendes előszoba, stb, mi minden nem kéne még, de ezt nem kötöttem az orrára a kedves tolakodónak! 😀 és ezek nem is olyan lényeges dolgok, hogy ezek miatt eladjam a lelkem!), aztán nem kevesebb mint 80!!! komment érkezett a spam szekcióba itt a blogon, amely mind jóváhagyásra várt, és már majdnem megörültem, hogy milyen sokan szóltak hozzá az én kis írásaimhoz, amikor azt látom, hogy minden idegen kommentelő ugyanazt akarja, mégpedig… megáll az ész! ampicilint akar nekem eladni! Mi a csuda történik a világban, amiről én még nem szereztem tudomást!? Azt persze tudom, hogy az ampicilin antibiotikum, és csak receptre írják fel, de miért rendelne valaki online antibiotikumot? A vírus ellen netán? Azok, akik otthon, titokban kezelik magukat? Vagy talán az is egyfajta drog, és el tudjuk magunkat vele kábítani, ha bizonyos mennyiséget belövünk magunknak? Vagy tényleg drogot kínálnak ezek a fura site-ok, csak ez a fedőneve valami újfajta kábítószernek? Nem értem, és azt sem, hogy miért nyomulnak a blogoszférában (is)? Mert minden létező teret ki kell használni, nem árt terjeszkedni?

A nyolcvan komment között volt olyan is, amely dícsérte a bejegyzésem, mintha értené! 😀 Volt olyan is, amelyben megkérdezte, hogy a sajátom-e a design, vagy fizetek valakinek a weboldal szerkesztéséért. Szinte elröhögtem magam, mert pont ez az, amit nem lehet megdícsérni, mert egyáltalán nem vagyok profi ebben, nem néztem utána, hogy kell szebbé, dízájnosabbá tenni az oldalt. De az ilyen kereskedők, mindig is nagyon agyafurtak voltak, jól tudják, mivel lehet az embert tőrbecsalni, csabdába ejteni, olyasmivel, ami hízeleg az egójuknak. Ezután következett volna a kérdés, hogy nincs-e szükségem egy adag ampicilinre?

Aztán megörültem, mert reggel tél volt az udvaron, de amikor e sorokat írom, már rég túlvagyunk a reggeli talajmenti fagyon, sajnos! Pedig annyira boldog voltam, sokan nem szeretik a telet, nem értem miért? A hó megváltoztatja teljesen a környezetet, a kutyáknál is nyilvánvaló, hogy úgy örülnek a hónak, mint a kisgyerekek, fetrengőznek, szaglásznak, ez ám az igazi környezetgazdagítás a számukra! Lőttem pár képet, s mire bemásoltam a gépbe, már nem is voltak érvényesek!

S most, hogy ma folytatom a blogírást megint tél van, csak minusz két fok, de épp elég ahhoz, hogy fagyos legyen a föld az udvarunkon, és én erre vártam, ezt áhítoztam már hetek óta. Próbálom kerülni a témát, de nem hallgathatom el, hogy nyugtalanít, ami a világban folyik, nem az, hogy a vandálok – a történelem során első ízben – behatoltak a Kapitóliumba, az az ő dolguk, hanem, mivel én is rohadtul önző tudok lenni, csak azok a dolgok foglalkoztatnak valójában, amelyek közvetlenül érintenek. Nem, nem arról van szó, hogy egy konstancai ápoló meghalt, amiután beadták neki az életmentő oltást. Alkoholista volt, magára vessen, mert az oltás után ellenjavalt az alkoholfogyasztás! Ezt is most hallom először! És nem is biztos, hogy szavahihetőek ezek a lapok, a magyar online újságok egyike sem hozta le (egy kivételével), és csak egyik népszerű román hírtelevizió csinált belőle hírt. A magyar ember pedig csak a magyar lapoknak hisz! Viszont a Gandul oldalán a cikk végén olvashatjuk, hogy noha a beoltott aláírta a saját felelősségre kitöltendő tipusnyomtatvány, mégis elrendelték a hatóságok a nyomozást, gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával.

És tudom, hogy ez már paranója, de a csíksomlyói tűzkárosultakat tesztelték, és csak egyetlen személynél állapították meg a vírusfertőzést! Ha itt van, velünk van, és mindannyiunkban benne van, akkor egy 20 háznyi roma közösségben (biztos nem ketten laktak egy házban), hogy lehet az, hogy csak ilyen csekély a vírus jelenléte? Nekik erősebb az immunrendszerük, amikor egészségtelenül élnek, táplálkoznak, minden higiéniai szabályt mellőzve?! Magas ez nekem, ki se posztolom ezt az írást, mert ki fognak oktatni! S már a kioktatást is nehezen viselem! Inkább meghúzom magam itt a Matrix, a blogoszféra egy kis sarkában, de látom a kellemetlenkedő, törvénytelen árusok még itt is megtalálnak!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s