A járvány még mindig köztünk jár – járványnapló folytatás

A rejtélyek sora folytatódott házunk táján, a Potter (így nevezzük mi a Poltergeist jelenséget) kiköltözött a veteményeskertembe, vagy lehet éjjelre elhagyja a házat, hogy a friss levegőn hűsűljön, s közben csemegézzen. A foghagymám után most a petrezselymem dézsmálta meg. Ami viszont nagyon fura és megmagyarázhatatlan, hogy a vastagabb petrezselyemszárak slégen vannak elnyesve, mintha egy jó éles késsel metszették volna el őket. Milyen kapafogú rágcsáló az, amely képes ilyen szabályosan elmetszeni egy növény szárát, de úgy, hogy a mellette levő vékonyabb hajtás érintetlen maradjon? Valaki éjszaka átugrott volna hátul a kerítésen, mert hirtelen szüksége volt petrezselemzöldre? De akkor nem a vastag felmagvazó szárat vágta volna le, hanem a leveleket (hogy máskor is legyen mihez hozzányúlnia), a levelek viszont ott feküdtek a növény tövében, a nagy szár meg hiányzott! Akkor mégis megette volna azt a petrezselyemszárat valami? De mi? Egy óriási rágcsáló, egy capibara? Vagy egy vegetáriánus csupakábra, az a vérszívó szörnyeteg, amelyik Közép Amerikában tizedeli a kecskéket? Vagy az ufók jöttek volna, látogatták volna meg szerény hajlékunkat? Mintát venni? De akkor miért nem vettek mintát azzal a fáradtsággal egyúttal minden zöldségből?! Ha már ilyen messzire sodorta őket galakszisunkban az űrjárgányuk. Maci kutyalány a házőrző itt nálunk, a fiúk henyélnek, Néró öreg, Milo fóbiás, szorongó, félős, mindig a nyomomban van, itt a nők dolgoznak, mint Afrikában! Macit pedig éjjel fél egykor hívta be Laci, amikor lefeküdni készült, és semmi jelét nem adta annak, hogy valami szokatlant észlelt volna.

Tudom, hogy nem hisztek nekem, feltételezitek, hogy csak én találtam ki, én vágtam le késsel a szárakat, hogy legyen miről írnom, lopjak be megint egy kis misztikumot. De ha jobban ismernétek, tudnátok, hogy nincs fantáziám, nálam minden adva van, másképp egy sort se tudnék leírni!

Hajnalban jöhetett a betolakodó? De akkor a kutyaugatás felverte volna az egész házat! Így hát bele kell nyugodnom, hogy nincs magyarázat a rejtélyes petrezselyem- merényletre. Ahogy a tátongó üregre sincs magyarázat, amely a foghagymatövek mellett húzódik meg, változatlan formában még mindig. Laci megígérte csapdát állít az üreglakónak, de mekkora legyen az a csapda? Az üreg átmérője legalább 15 centis, egy kéliteres petpalackba nem fog besétálni, ha be se fér. Ja és elfelejtettem említeni, van külső kameránk, még a békeidőben vettük, most valahogy oda kéne irányítani, hogy a kiskert felé nézzen, csak olyan megoldást kell találnunk, hogy a műszer fedezékben legyen, egyrészt ne ázzon meg, másrészt meg ne vegye észre az űrlény, mert feltételezem nagyon fejlett látószervvel rendelkezik!

A lét elviselhetetlen könnyűsége, imádom Kunderát, erre aludtam el az este (telefonról hallgatom), reggel viszont Csontváry Kosztka Tivadar Önéletrajzánál volt a youtube-om leállva. Tíz óra lement volna egy éjszaka alatt? Vagy több mint tíz órát aludtam? Fél kilenckor ébredtem, éjfél felé aludtam el, sehogyse jön ki. Alig bírok reggel felébredni, mintha altatót vennék be minden este, pedig Isten látja a lelkem, csak almalevet iszom. Meg is hosszabítottam a távmunkáról szóló szerződésemet, és ha elmúlik a pándémia, én így akarok maradni, ebben az üzemmódban, úgy érzem, nem bírok már naponta munkábajárni. Öreg vagyok, holnap töltöm a félszázplusszt, hagyjanak engem a magam ritkusa szerint dolgozni! Vagy mi történik velem? Én is tünetmentes lennék, emiatt ez az aluszékonyság és fáradtság? Vagy netán az 5G hatása lenne? Bármi elképzelhető….🤣

Madonna is bejelentette, hogy márciusban átesett a vírusfertőzésen. Azt hitte, csak egy erős influenza, de most kiderült, hogy bizony covid 19! Mert nem is megasztár az, aki nem kapja el, királyi családtagok, miniszterelnökök, ismert hip-hop énekesek, sportolók az enyhe formájával fertőződnek, érthető. Benne lehetsz a híradóban, csak úgy, ingyen. De ne legyek rossz, na, miért feltételeznénk azt, hogy még a járványból is hasznot akarnak húzni egyesek? Én is azt teszem, járványnaplót vezetek!

Laci lefestette a kerítést, a virágok is mind barnák lettek, hiába hívtam fel a figyelmét, hogy vigyázzon, és a gyümölcsfák törzsét se meszelje le, mert a cicák ott élesítik a karmaikat, nem hallgatott rám. Most minden este cicalábat kell mosnom a magamé mellett. Ja, s a tisztálkodás, úgy el tudja hanyagolni az ember magát a pándémiában, hajmosás nuku, ugyanaz a ruha mindennap, tepsedés, hízás, most úgy vagyok, mint a jóganidrában: “csak a tudatosság mozog, a test teljesen mozdulatlan”. A tudatosság és a művelődés. Tegnapelőtt este a Cinemax-on megnéztem egy jó Woody Allen filmet (Férjek és feleségek), nem tudom miért imádom ezt a kis kopasz ördögöt. Exíróférjem nem szerette, azt mondta, sok a duma, de én rajongok az ilyen pszichológiai eszmefuttatásokért, bírom az amerikai társadalmi kritikáját, és ilyenszerű vívódások teszik ki az én életemet is. Mit miért, miért nem, s ha mégsem, ha úgy lett volna, mi lett volna, s mi lenne, ha úgy lenne, és ha akkor nem mondom, amit mondok, és ha még többet is mondanék vagy mondtam volna? Játszott benne egy olasz rendező is, egyik főszereplő volt, az a göndörhajú. Végig – amíg ittam a film minden szavát – az agyam jobbféltekéje próbálta kitalálni, hogy ki is az. Aki a Tágra zárt szemekben is játszott. Azért mégiscsak rengeteget köszönhetek az exemnek. Sydney Pollack, basszus, megnéztem a wikipédián, van egyfajta filmsztárnév-amnéziám. Ahogy a dátumokat és órákat sem vagyok már képes megjegyezni, pl a fogorvoshoz kért időpontot. Ez vajon már az? Az Á betűs agytekervénygyilkos? A tévében hamarosan ismertetik a május tizenötödikére meghirdetett lazítást. Már lehet menni fogorvoshoz (de csak telefonos bejelentkezés után természetesen, a sürgősségi esetekkel akkor mi lesz?), még szép, hogy a próbakoronám ezúttal kitartott, kétszer is elhullattam a válság előtt, most látom állja a sarat. Kompatibilis a koronavírussal! 😀 A fodrászszalonban előzőleg megmérik a lázát az embernek. És ha történetesen rossz a lázmérő, és többet mutat, mi lesz? Kihívják a covid-egységet, bedugnak egy izoletába, elvisznek, s vissza se hoznak!? Jól van, na, a paranojámat a jövőben igyekszem féken tartani! És akkor most 15-dikétől fogva már csak tíz másodpercig kell mosnunk a kezünket? Ez a Laci poénja, meg az az ötlet is, hogy ha ma itt van Vásárhelyen Iohannis, menjünk ki tüntetni, ótónómiát követelni! Könnyű neki poénkodni, de én tényleg féltem, valósággal rettegtem attól, hogy kiküldenek tudósítani! De még mindig követhetem a tévében hőn szeretett elnökünket, mint pl. most! Nem baj, neki, Lacipáromnak is lesz egy nagy próbatétele, le kell vágja ma a hajam! Kijátszuk a rendszert, egyelőre!

Indulás pénteken délután a rádióhoz

Van itt minden a tévében, Buzau megyében egy egész település karanténba került, hat esetet megdupláztak a halottak lejelentésekor, Rafila doktor (és Seneca) szerint tévedni emberi dolog, Rejtő meg hozzáteszi, de kínos! Hát eléggé, mert így is sok ember arra gyanakszik, hogy felfújják az adatokat, és azokat is covidosnak könyvelik el, akik más betegségben hunytak el. A Libertatea megírta tegnap, hogy S. C. érdekeltségű cég importálta a kínai hibás “pampers-maszkokat”, tudjátok, arról a személyről van szó, aki el akarta különíteni az időseket, elvinni, eldugni valahova, aztán emiatt a náciterve miatt gyorsan leváltották.

A járvány köztünk jár, hangsúlyozta az államelnök a tévében, kedves románok, vigyázzunk magunkra! A fertőzés rátája jelenleg 0,9 tized, nem értem, mit jelent ez, esküszöm, pedig mérnökit végeztem. Ha valaki érti, magyarázza el nekem is, és ez nem retorikus kérdés. S amint a fenti fotó mutatja, voltam megint benn a rádiónál, és már nem orvosirendelő-szag terjeng a folyósókon, hanem állatorvosirendelő-szag. Ez azt jelentené, hogy erősebb fertőtlenítőszert használnak, mert együgyű logikám szerint az állatorvosnál erősebb baktériumok, vírusok terjengenek általában, mint az embergyógyászati egységekben. Laciférj közben kifizette az én kártyámról a telefonját, az Orange hetente kétszer küldött már felhívást, fenyegető üzeneteket, esetét már átadták egy végrehajtó cégnek. És romániai fonákság, hogy nemcsak a kéthavi bérletet kellett törlessze, hanem még egy 60 lejes visszakötési díjat is felszámoltak, amit persze Lackó már nem tudott kifizetni, mert nem volt elég pénz a számlámon, és ezért továbbrasincs telefonja. Ez aztán a humánus eljárás! Ők, a narancssárga emberek, nem tudják, hogy pandémia van? Tudják, de cseppet sem érdekli őket! Én pedig Lacit kérem számon: Megmondtam, figyelmeztettelek, ne válts bérletet! Mert bármikor történhet valami, ami miatt nem tudod tovább fizetni! Laci: Ki az ördög számolt egy világválsággal? Én: Egy világválsággal mindig számolni kell!! Te vagy a vállalkozó!

Mindig az üzletben vár meg, amíg én a rádiónál leadom a műsoraim. Legalább szellőztet!

A rádiótól jövet én is betértem szétnézni kicsit, találtam egy könyvet, amit el akarok olvasni, Veszedelmes viszonyok, Choderlos de Laclos , az arisztokrácia betiltotta, mert előrelátta annak bukását. Annyi vizionárius író, politikus volt a történelem során, akiknek előbb vagy utóbb eljut a híre hozzánk/zám is. Mint Schuman, aki az unió alapkövét rakta le, apropó ma Európa napja van, éljen az unió! És még egy könyvet találtam, ami igencsak hasznos lehet most az új helyzetben:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s