Kihívás

Egy kedves barátnőm azt javasolta, írjak mindennap blogot. Mondom, ez nagyon nehéz lenne, hisz dolgozni is kell :)) Aztán úgy döntöttem, hogy belekezdek egy játékba, kihívom magam egy egyszerű dologra, a spórlásra, és ezt kipróbálva, egyúttal arra is ösztökélem magam, hogy le is írjam a “teljestményem”.

Laci-párom elutazott, zajlanak a Szentgyörgyi Napok, mint tudjuk. Nekem még nem jött be a fizum, ittmaradtam 53 lejjel, pontosabban 52 lejjel és 75 banival. A kártyámon még volt annyi pénz, hogy 55 lejre vásároljak. És akkor azt mondtam, teszek egy próbát! Lássuk három napig meg tudok én élni hatodmagammal (három kutya és két macska), anélkül, hogy valamit is vásárolnék? Kemény cselendzs egy nőnek. Ráadásul, látom, hogy időközben feltették az előleget is a számlámra, de nem hagyom magam elcsábulni! Az az 50 lej készpénz pedig kellene a kozmetikusnak, mert az mindennél fontosabb! Mi, hölgyek csak tudjuk.

Hogy mit vettem az 55 lejre? 3 kiló kutyakaját, a macskakaja remélem kitart vasárnapig, egy cukkinit, 3 nemtommilyen krumplit, majd kiderül, asszem csicsóka, krémsajtot, egy kis teljes kiőrlésű kenyeret, 5 cherry paradicsomot, két babkonzervet, egy kápia paprikát, egy kis doboz csiperkegombát. Kb ennyit. Itthon van liszt, tej, barnacukor, kávé, rizs, olaj, só (himalája!), egy fél jégsaláta, két halkonzerv, de azt csak végső esetben bontom ki (már nem kívánom a tonhalat, és semmilyen halat), egy ásványvíz, palackozott fehérbor, egy lejárt szavatosságú joghurt, csirkenyak, utóbbi a kutyáknak főznivaló. A biciklimnek kellene még gépolaj, mert eléggé nyikorog, és amivel itthon bekentük, az nem nagyon sokat ért. De ez ráér. Volt már ilyen, nem újság ez nálam.

Szóval hazajöttem a vásárfiával, és összedobtam egy salátát, tettem bele szeletekre vágott sültgombát, egy paszulykonzervet, egy kis kápiát, sót, borsot, és hagytam félórát, hogy összeálljon. Finom volt. Utána kávéztam a függőágyban, élveztem a délutáni szabadságom, megállapítottam, hogy a mutáns gyermekláncfű már elnyílta magát (lásd fenn), elvettem a cicától az első idei gyík-zsákmányát, és visszaengedtem a mezőre.

IMG_3011

Gyomláltam kicsit a virágoskertben, visszadugtam a földbe az öngyilkos dukhagymákat, amik sehogy se akarnak kicsirázni, inkább félrefordulnak, kifordulnak a földből, és az elszáradást választják. Ismét elmagyaráztam a kutyuliknak, hogy nem szalad a sziklakertemet levizelni, és máris megint megéheztem. Ittam egy pohár tejet fél rúd házicsokival, elfelejtettem mondani, hogy megmaradt a Mall-os vásárból, a tordai házicsokis nénitől vettük. És most már nyolc óra múlt, és elérkezett az esti koplalás ideje. A gyümölcs fog csak hiányozni, mert a 2 lej 75 banin egy wc papírt kell még vegyek, és egy citromot. A nagykalotai kirándulásom óta rákaptam a reggeli citromos kávéra, Bea barátnőm szoktatott rá, finom, és segíti az emésztést. És ha marad még pár bani, lehet még két alma is belefér. Meglátom. De eltökélt szándékom, hogy betartom a fogadalmam, jól is járok anyagilag, meg hátha sikerül fogynom is. Persze nem minden fogyókurás kaja, mert holnap a cukkinit sütöm ki olajban, és a parival fogom megenni, aztán a rádióhoz is sajtos szendvicset viszek a teljes kiőrlésű kenyeremből (Laci hagyott egy fél Teréziát, hogy én milyen gazdag vagyok, ez már nem is kihívás!!), meg úgy terveztem, hogy a gombát tojással megsütöm (egy tojásom is maradt, az anyu boldog újlaki tyúkja tojta), és van a kertben egy tő petrezselymem, jól beszórom petrezselyemzölddel. Ez már a szombati ebédem lesz. Elfelejtettem mondani, hogy még vettem két banánt is, holnap és holnapután reggelre, vasárnap reggel kihagyom 🙂

IMG_3159

Ígérem őszinte leszek, és bevallok mindent, azt is, ha nem tartottam be a szavam 🙂

Akció indul(t) ma 14.35-kor 🙂

IMG_3103

Nem tudom miért bosszankodom, hogy közben eleredt az eső, amikor nekem kiskertem van, meg virágoskertem, meg sziklakertem, meg gyepem az udvaron, kell az eső! És apropó a víz, ma mostam is, jobbanmondva a gépem, és van mosószerem, szappanom, tusfürdőm, mosogatószerem, szóval ilyesmi se hiányzik. Tehát csak a vásárlási ösztönömön kell uralkodnom 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s